Τσίπρας: Λουκέτο πρέπει να μπει στην τρόικα, όχι στην ΕΡΤ

Με “άγριες” διαθέσεις έφτασε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που σε δηλώσεις του προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κόψει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ξεκαθαρίζοντας ότι αν το πράξει θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, ενώ σχολίασε πως “λουκέτο πρέπει να μπει στην τρόικα και την κυβέρνηση του μνημονίου, όχι στη ραδιοτηλεόραση”.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για “πραξικόπημα” που στρέφεται εναντίον του συνόλου του ελληνικού λαού, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αποφασίζει και διατάσσει το κλείσιμο της ΕΡΤ “σαν να είναι τσιφλίκι τους”, παρακάμπτοντας τη Βουλή.

Κάλεσε μάλιστα τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη να διαχωρίσουν τη θέση τους από την απόφαση αυτή, αλλιώς θα φέρουν ακέραια την ευθύνη, όπως είπε, ενώ κάλεσε και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να πάρει πίσω την απόφαση αυτή και να φέρει το θέμα κανονικά στη Βουλή.

Ερωτηθείς δε αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως “σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα”.