Τσίπρας: Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και αναγκαίος

“Παλιότερα το σύνθημά μας έλεγε ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Η κρίση που ζούμε σήμερα, μας παρακινεί να γίνουμε πιο αποφασιστικοί. Ένας άλλος κόσμος δεν είναι απλώς εφικτός. Είναι αναγκαίος. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας από εδώ και πέρα”, τόνισε ανοίγοντας την ομιλία του στην Εναλλακτική Σύνοδο Ευρωπαϊκών Κινημάτων ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και αντίστασης στους λαούς της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η δημοκρατία απειλείται από το νεοφιλελευθερισμό, μπροστά στην ανάγκη μιας ολοκληρωτικής επιβολής του κεφαλαίου πάνω στις κοινωνίες. “Η δημοκρατία περισσεύει και ενοχλεί, όταν είναι να θεσμοθετηθεί η κοινωνική λεηλασία, και να επιβληθεί ως μόνη εναλλακτική απέναντι στην κρίση”, σχολίασε.

Παρουσιάζοντας τους στόχους της Εναλλακτικής Συνόδου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: “Να συγκεντρώσει την εμπειρία των αγώνων κοινωνικής αντίστασης από όλον τον κόσμο. Να καθορίσει έναν πρόγραμμα δράσης που θα συνδέει και θα ενώνει τους αγώνες αυτούς σε ένα τεράστιο κοινό απελευθερωτικό μέτωπο. Να τσακίσει το ρατσισμό και το φασισμό, Και τέλος να ανοίξει τον δρόμο για έναν εναλλακτικό πρόγραμμα που θα κάνει την δικτατορία των αγορών και τον καταναγκασμό του κέρδους παρελθόν”.

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: “Είμαστε το 99%. Και υπερασπιζόμαστε το δίκαιο. Παίρνουμε δύναμη και αισιοδοξία από τους κοινωνικούς αγώνες. Και στέλνουμε σε όλη την Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο αυτό το μήνυμα: ο κόσμος δε θα γυρίσει πίσω. Ο κόσμος θα προχωρήσει μπροστά. Θα είμαστε εκεί, σε κάθε μέτωπο, μικρό η μεγάλο, ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι μέχρι τέλους. Για να ξεκολλήσουμε το μέλλον από τη λάσπη.