Καμμένος: Το success story το βιώνουν μόνο ο Σόιμπλε και οι τραπεζίτες

Η Κορινθία ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Πάνου Καμμένου σε όλη τη χώρα, όπου ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το πρωί συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στη Διώρυγα της Κορίνθου και μίλησε στους παραγωγικούς φορείς του νομού στο Επιμελητήριο Κορινθίας, ενώ το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφερόμενος στη Διώρυγα, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι τραγική, οι συνθήκες είναι οριακές και οφείλει το Δημόσιο να πάρει μέτρα για μια επιχείρηση που είναι κερδοφόρα. Επεσήμανε ότι δεν έχει γίνει καμιά συντήρηση στα μηχανήματα, τα οποία λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας, με κίνδυνο για τους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας πως, αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο της Διώρυγας με σοβαρές συνέπειες στον τουρισμό και την ασφάλεια της χώρας.

Ο κ. Καμμένος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι “ο πρωθυπουργός είπε πως όλη η υφήλιος είναι υπερήφανη για το Success Story του κ. Σαμαρά. Το Success Story έχει οδηγήσει 4.000 Έλληνες σε αυτοκτονία, έχει 1.800.000 ανέργους στην απόγνωση, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτο. Το Success Story το βιώνουν μόνο ο κ. Σόιμπλε και οι τραπεζίτες, όταν βλέπουμε μια κυβέρνηση τρικομματική να εκτελεί τις εντολές τους για την παράδοση της χώρας και των σημαντικών εταιρειών της στους δανειστές”.

Υποστήριξε ακόμα ότι ο σκοπός για τον οποίο επιβάλλονται τα χαράτσια είναι να μην μπορεί ο κόσμος να τα πληρώσει και με αυτό τον τρόπο οι τράπεζες να κατασχέσουν την περιουσία των πολιτών και επεσήμανε πως είναι αναγκαία η δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου και η διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

Για τις διαδηλώσεις που γίνονται στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες και για το αν υπάρχει θέμα για τη χώρα μας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είναι νεοϊσλαμική κυβέρνηση η οποία θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σ' ένα ισλαμικό κράτος”, επισημαίνοντας ότι “πρέπει να κάνουμε σαφές στους διεθνείς οργανισμούς να επαγρυπνούν, γιατί κάποιες δυνάμεις στην Τουρκία ίσως θέλουν να επαναφέρουν παλιές πρακτικές κι εμείς να σταματήσουμε να επιτρέπουμε να ακούγονται φωνές που παραβιάζουν την ελληνική ιστορία, όπως αυτή της κ. Ρεπούση, βουλευτού που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά”.