Τσίπρας: Προκαλώ τον πρωθυπουργό σε ντιμπέιτ

Αντιρατσιστικό νόμο θα καταθέσει τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ενώ δεν διευκρίνισε γιατί δε στηρίζει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη που κατεβάζουν στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

"Τη Δευτέρα θα καταθέσουμε το σχέδιο του αντιρατσιστικού νόμου που θα γίνει νόμος του κράτους, όχι με τις ψήφους όσων επέλεξαν να είναι δεκανίκια του Σαμαρά", ανέφερε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι θα γίνει νόμος του κράτους όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντί να φέρει προς ψήφιση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Δένδιας ετοιμάζει νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. "Την ίδια ώρα που η Χρυσή Αυγή απειλεί, η κυβέρνηση Σαμαρά αρνείται τον αντιρατσιστικό νόμο. Ετοιμάζει όμως αντιδημοκρατικό νόμο που να περιορίζει τις διαδηλώσεις. Πόσα χρόνια πίσω μας πηγαίνουν αυτές οι επιλογές με δεκανίκια τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη", είπε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε: "Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για τη μονιμοποίηση των προληπτικών επιστρατεύσεων. Ήδη, έχουν γίνει τρεις επιστρατεύσεις. Θέλουν να τελειώνουν με κάθε κοινωνική αντίσταση. Επιδιώκουν να θέσουν εκτός νόμους όχι τους φασίστες, όχι τους δολοφόνους, αλλά τους απεργούς".

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Χρυσής Αυγής, που, όπως είπε, δεν στοχεύουν μόνο κατά των αλλοδαπών αλλά και κατά εκείνων που έχουν αντίθετη άποψη από εκείνους.

Ανοικτό κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τηλεοπτική αναμέτρηση απηύθυνε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

"Αν θεωρεί πράγματι ότι η Ελλάδα ζει μια επιτυχία γιατί δεν έρχεται να το συζητήσουμε γιατί κρύβεται; Γιατί δεν έρχεται ανοιχτά να ανταλλάξουμε επιχειρήματα;", διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

"Αν δεν έρχεται στη Βουλή τον καλώ όπου θέλει, είτε στη Βουλή είτε στην τηλεόραση σε εθνική εμβέλεια", συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι η συζήτηση μπορεί να γίνει με όποιους δημοσιογράφους επιθυμεί ο Πρωθυπουργός.

"Καλώ τον πρωθυπουργό με όποιους όρους θέλει να αναμετρηθούμε στην τηλεόραση" τόνισε απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό.