Κωνσταντοπούλου: Το αντιρατσιστικό δεν κατατίθεται για να μην ψηφιστεί

“Επικοινωνιακό παιχνίδι” χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου την απόφαση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ως κοινή πρόταση νόμου στη Βουλή, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο όχι μόνο δεν είναι επαρκές, αλλά ούτε καν εφαρμόζεται και υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής προστασίας από το ρατσιστικό έγκλημα.

“Εδώ όμως δεν κατατίθεται νομοσχέδιο και δεν κατατίθεται για να μην ψηφιστεί”, σχολιάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου διερωτάται ακόμα “ποιος εμποδίζει τον κ. Ρουπακιώτη να καταθέσει νομοσχέδιο; Ποιος παρεμποδίζει τον υπουργό ο οποίος έχει δηλώσει ότι υπέγραψε νομοσχέδια που δεν έγραψε;”, και τονίζει: “Προσωπικά είμαι πολύ δύσπιστη και επιφυλακτική απέναντι σε αυτού του τύπου τα επικοινωνιακά παιγνίδια. Είναι ακραία οχληρό το γεγονός ότι θυμήθηκε η κυβέρνηση –η ΝΔ για την ακρίβεια – χθες την νομοπαρασκευαστική επιτροπή, την οποία έχει ξεχάσει για κάθε άλλο νομοσχέδιο που έρχεται κομμένο και ραμμένο, κακοδιατυπωμένο και ψηφίζεται με ένα ναι ή όχι ακόμη κι αν είναι 800 σελίδες”.

Όσο για το αν δοκιμάζεται η συνοχή της κυβέρνησης με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επανέλαβε τη θέση της ότι πρόκειται περί επικοινωνιακών παιχνιδιών. “Είναι άλλωστε τόσο θερμές οι διαβεβαιώσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή και σταθερότητα ώστε θα ήταν αστείο να πιστέψει κανείς οτιδήποτε άλλο. Αυτό επιβεβαιώνει ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ παρά τις λεκτικές διακηρύξεις είναι απολύτως πρόθυμες δυνάμεις να θυσιάζουν τις αξίες και τα δικαιώματα για τη συμμετοχή στην εξουσία”, επισημαίνει.