Διαμαντοπούλου: Σκέφτεται να ιδρύσει νέο κόμμα

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και να ιδρύσει ένα δικό της κόμμα ανακοίνωσε η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι “αυτό το ΠΑΣΟΚ δε με εκφράζει πια” και ότι θα πρέπει να ανατραπούν πλήρως τα δεδομένα για να αποκτήσει η παράταξη ταυτότητα και ηθική αξιοπιστία.

Η πρώην υπουργός αποκάλυψε τις σκέψεις της για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού “με καθαρές θέσεις για την οικονομία”, που θα το στελεχώσουν “άνθρωποι, που ό,τι έκαναν, το έκαναν με αξιοπιστία”.

Η άποψη της κ. Διαμαντοπούλου, όπως τη διατύπωσε στη συνέντευξη, είναι ότι η τρόικα θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ελλάδα - ”τρόικα τέλος”, ανέφερε” - και να υποκατασταθεί από το κοινοβούλιο, ενώ υποστηρίζει και την υποτίμηση του ευρώ.

Επεσήμανε, εξάλλου, πως “η μαζική ψήφιση νόμων δεν είναι Δημοκρατία”, ενώ περιέγραψε το πώς, κατά τη γνώμη της, θα πρέπει να λειτουργήσει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο, “για να σεβαστούμε τη Δημοκρατία και τους εαυτούς μας”, όπως είπε: “Θα πρέπει ο κάθε υπουργός να παρουσιάζει στη Βουλή ποιοι είναι οι στόχοι του υπουργείου του και να πηγαίνει κάθε μήνα στην αντίστοιχη επιτροπή στη Βουλή, η οποία και θα ελέγχει τους στόχους. Θα είναι ανατρεπτικό και ανακουφιστικό για την κοινωνία”.