“Χτίζει” το κοινό μέτωπο του Νότου στην Ισπανία ο Τσίπρας

Στην Ισπανία μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με στόχο να προωθήσει τη θέση του για ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού μετώπου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με δυνάμεις της Αριστεράς και κοινωνικούς φορείς, κρίνοντας ότι, πέραν της ανάγκης συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο, είναι αναγκαίος και ο σχηματισμός ενός μετώπου σε επίπεδο κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την ποιότητα της Δημοκρατίας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ακόμη χώρες της Ευρώπης. Κατά την επίσκεψή του στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να εκφράσει και δημόσια τον προβληματισμό του, δεδομένου ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ισπανία, έχουν υποφέρει από δικτατορίες και περιόδους ανωμαλίας.

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί, λένε οι πληροφορίες, μείζον θέμα την ανάγκη ενεργοποίησης ευρύτερων πολιτικών, κοινωνικών και πνευματικών δυνάμεων για την προστασία και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, παράλληλα με την ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται άλλωστε και η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για την οργάνωση μιας εναλλακτικής Συνόδου Κορυφής στην Αθήνα στις 7 και 8 Ιουνίου.