Το αντιρατσιστικό και η επιστροφή της τρόικας στο “τραπέζι” των αρχηγών

Σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαΐου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανακοινώθηκε.

Στη σύσκεψη, που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00, οι τρεις αρχηγοί αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων και για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί σημείο τριβής το τελευταίο διάστημα εντός της κυβέρνησης και για το οποίο το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει πλέον ξεκάθαρα ότι έχει μεταφερθεί εκ των πραγμάτων στο επίπεδο των αρχηγών.

Νωρίτερα σήμερα, άλλωστε, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και συζήτησε το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και ήταν αυτός που ζήτησε την πραγματοποίηση της σύσκεψης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Στη συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη αναμένεται να συζητηθούν ακόμα οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, το πρόβλημα της ανεργίας, η έλευση της τρόικας και η εκκρεμούσα δόση, αλλά και οι αποκρατικοποιήσεις.