Κουβέλης: Μετά το συνέδριο της ΝΔ ο ανασχηματισμός

Κατηγορηματικά απέρριψε τα σενάρια που θέλουν το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μόσιαλο κοντά στη Δημοκρατική Αριστερά ο Φώτης Κουβέλης από τα Γιάννενα, όπου μίλησε σε κομματική εκδήλωση.

“Εμείς είμαστε ανοικτοί, για να συγκροτήσουμε το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, όχι με συμπτύξεις κομμάτων, όχι με συναντήσεις κορυφής, αλλά με ουσιαστικό διάλογο, με συνεργασία, με συμμαχία, με αστερισμούς κινήσεων βεβαίως και προσώπων. Αλλά αυτή την στιγμή που με ρωτάτε στη βάση ορισμένων ονομάτων, σας λέω ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα.

Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο περιβόητος ανασχηματισμός θα γίνει μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο να διεξαχθούν την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές οι αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή το Μάιο του 2014, υποστήριξε ότι αυτό δεν έχει καμία σημασία, αν και υπογράμμισε πως σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να υπάρξει η οποιαδήποτε μεταβολή των πραγμάτων, σε σχέση με αυτό που προβλέπεται από την νομοθεσία.

Όσο για την αυξανόμενη ανεργία, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η μέριμνα της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα μέσα από την ανάπτυξη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, βεβαίως έχουμε απομακρυνθεί από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, γνωρίζουμε τα σημάδια του δρόμου που μπορεί να οδηγούν στη έξοδο από την κρίση, γι αυτό και προσπαθούμε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Οι θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν μόνο με την ανάπτυξη”.