Κουβέλης: Η Δημοκρατία, εκτός από ανοχή, έχει και κανόνες

“Το αντιρατσιστικό νομοθέτημα πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει”, δηλώνει σε συνέντευξή του στη web TV του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι υποχρέωση της χώρας να βρει την παρουσία του στο πολιτικό σύστημα.

“Αλλά πέρα από αυτό, η Δημοκρατία πέρα από την ανοχή έχει και κανόνες. Και αυτοί οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους”, σημειώνει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον, ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται μάλλον αρνητικός. “Με τα σημερινά δεδομένα και με την ασάφεια του εναλλακτικού σχεδίου που δεν το καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να μιλάμε για συνεργασία. Θα μιλούσαμε για συνεργασία γενικά και αόριστα από την ώρα που απουσιάζει αυτό το κρίσιμο μέγεθος που λέγεται η παρούσα κατάσταση της χώρας και η εξέλιξή της;”, διερωτάται.

Αναφερόμενος στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα μέτρο που δεν απέδωσε και θα πρέπει να αναθεωρηθεί, ενώ για τον ΦΠΑ στην εστίαση εκφράζει την εκτίμηση ότι η μείωσή του θα γίνει, και μάλιστα θα γίνει σε μεγάλο ποσοστό, ενώ τονίζει ότι θα ισχύσει μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να ενταχθεί στην τουριστική περίοδο.

Όσο για τον ανασχηματισμό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης και σχολιάζει ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχει αποφασίσει ακόμα να διαφοροποιήσει τη θέση της σε σχέση με τον επικείμενο ανασχηματισμό.