Αλληλοκατηγορούνται για υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Δεν έχει τέλος η κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που αυτή τη φορά συγκρούονται με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις που αυτό έχει προκαλέσει σε πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Κύκλοι της ΝΔ κατηγόρησαν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκριτική στάση, επικαλούμενοι την αρνητική θέση του κόμματος, όπως αυτή είχε εκφραστεί τον Δεκέμβριο του 2011, στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθούσε προς ψήφιση ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, και το οποίο ο ίδιος ο Αντώνης Ρουπακιώτης έχει τονίσει ότι αποτελεί τη βάση του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει το υπουργείο.

Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάστηκε εκείνο το νομοσχέδιο, ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ από τα πρακτικά της συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής (με ημερομηνία 13.12.2011) προκύπτει ότι ο κ. Μουλόπουλος είχε, μεταξύ άλλων, δηλώσει ότι “η πρόταση να αντιμετωπίζεται ποινικά η άρνηση, ο εγκωμιασμός ή η εκμηδένιση των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου είναι ατελέσφορη και επικίνδυνη”.
Ο βουλευτής δήλωσε, επίσης, στη συνεδρίαση εκείνη ότι “το νομοσχέδιο εγκυμονεί κινδύνους περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών”, υποστηρίζοντας πως το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ρατσιστική βία και όχι ο ρατσιστικός λόγος.

Σχολιάζοντας κύκλοι της ΝΔ την ομιλία εκείνη του κ. Μουλόπουλου, ανέφεραν: “Πότε είχαν δίκιο άραγε στον ΣΥΡΙΖΑ; Τότε με τον κ. Μουλόπουλο ή σήμερα”;

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του πως η θέση του είναι σαφής: “Είναι απαραίτητη η θέσπιση και η εφαρμογή ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που θα δρα απαγορευτικά στη ρατσιστική βία και θα βάλει τέλος στην ασυλία των εγκλημάτων εις βάρος των μεταναστών”.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή διαχωρίζουμε την προπαγάνδιση και την προπαρασκευή του εγκλήματος από τη διακίνηση ακόμα και των πιο αποκρουστικών ιδεών, με το δεδομένο ότι είναι εξόχως επικίνδυνος ο περιορισμός στην ελευθερία της έκφρασης”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει την άποψή του ότι η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο μπλοκάρει την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά κάνει και ό,τι περνάει από το χέρι της για να στρώσει το χαλί στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.

“Επιτέλους, να ενημερώσει η ίδια τον κ. Ρουπακιώτη, αλλά και την ελληνική κοινωνία σχετικά με τις προθέσεις της. Η υποκρισία έχει και τα όριά της”, καταλήγει η ανακοίνωση.