Ομάδα συντονισμού για τις κινεζικές επενδύσεις

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Το ταξίδι στην Κίνα χαρακτηρίζεται ως απόλυτα επιτυχημένο, μετά και από τα μνημόνια, που υπέγραψαν οι δύο χώρες. 

Το ζητούμενο πλέον είναι όλα αυτά να γίνουν πράξη, και μάλιστα άμεσα. 

Για το σκοπό αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς είχε σύσκεψη το απόγευμα με τους υπουργούς, που συμμετείχαν στην πρόσφατη επίσκεψη, όπου και έγινε μια συνολική ανασκόπηση των όσων δρομολογούνται για τις επόμενες ημέρες.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, δημιουργήθηκε η λεγόμενη “ομάδα συντονισμού”, η οποία θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, έτσι ώστε να μη χαθεί χρόνος.

Την ομάδα αυτή αποτελούν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece, Στέφανος Ισαΐας και ο προϊστάμενος του γραφείου του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό σχεδιασμό, Δημήτρης Πτωχός.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: "Η επίσκεψη στην Κίνα δεν ήταν μια επίσκεψη δημοσίων σχέσεων. Έγινε, λοιπόν, σήμερα μια σύσκεψη για την παρακολούθηση των όσων δρομολογήθηκαν".

Αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο και θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και για την πορεία του κυβερνητικού έργου.