Σκουρλέτης: Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαφορετικότητα

Τα δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για ανοιχτή εσωκομματική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε φιλοδοξεί να γίνει μια άλλη εκδοχή ενός προσωποπαγούς κόμματος, αλλά ένας ενιαίος, πολυτασικός, ανοικτός στον κόσμο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η δύναμή μας είναι η διαφορετικότητα”, τονίζει ο κ. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας πως στα “καλούπια ερμηνείας” που φτιάχνει μια μερίδα των ΜΜΕ δε χωράει η πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. “Εμείς πιστεύουμε στον εσωτερικό διάλογο. Ουδείς εισηγήθηκε την κατάργηση της λειτουργίας τάσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που έχει γίνει συνείδηση σε όλους είναι ότι χρειάζεται μια πιο ενιαία έκφραση”, προσθέτει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται πως πίσω από διάφορα ζητήματα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις εντός της παράταξης, όμως ξεκαθαρίζει πως “ένα κόμμα προγραμματικής ενότητας πρέπει να είναι και ένα κόμμα κοινών ιδεολογικών αναφορών”, εξηγώντας: “Κανένα κόμμα δεν μπορεί να κατακτήσει την ηγεμονία στην πολιτική ζωή του τόπου αν δεν έχει ταυτόχρονα αξιακές αναφορές, στοιχεία στρατηγικής που να βλέπουν σε ένα μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ο στρατηγικός μας στόχος για την ολόπλευρη χειραφέτηση της κοινωνίας που θέτει το θέμα του σοσιαλισμού περνάει σήμερα μέσα από την ανάγκη να δοθεί μια άμεση απάντηση στα προβλήματα όλων όσων το μνημόνιο τους έχει σμπαραλιάσει τη ζωή. Μέσα από την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τη διεκδίκηση της κυβέρνησης”.

Κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, ο κ. Σκουρλέτης εκφράζει την άποψη πως η κυβέρνηση “είναι εγκλωβισμένη σε μια δογματική προσέγγιση γύρω από τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, αδιαφορεί για τους όρους, για το που πρέπει να φτάνουν αυτές. Διακυβεύονται στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές της χώρας, που θα έπρεπε να είναι εσαεί υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, για να υπηρετήσει αυτό το ξοφλημένο πρόγραμμα του μνημονίου. Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε ένα χωρίς προηγούμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό, που θέλει πάση θυσία να συρρικνώνει το κράτος και να ακυρώνει τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας”.