Πάντζας: Είπα το “Χάιλ Χίτλερ” αστειευόμενος

Την κίνησή του να φωνάξει μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου “Χάιλ Χίτλερ” επιχείρησε να αιτιολογήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας. Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, ήταν αυτός, που εκστόμισε τη συγκεκριμένη φράση στην πρωινή, επεισοδιακή συνεδρίαση του σώματος. Μιλώντας πριν από λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κύριος Πάντζας υποστήριξε ότι ήταν απών όταν ξεκίνησε το επεισόδιο.

“Δεν ήμουν στην αίθουσα της Βουλής. Βρισκόμουν στο εντευκτήριο και όταν είδα τι γίνεται, ακούγοντας τη Χρυσή Αυγή να μας αποκαλεί συμμορία και να βρίζει τον πρόεδρο, ο οποίος τους κάλεσε να βγουν από τη Βουλή, εκείνοι απάντησαν ότι 'θα βγούμε μόνοι μας'”.”Σιγά μην τραβήξετε κανένα πιστόλι, άντε πηγαίνετε στο καλό και Χάιλ Χίτλερ”, περιέγραψε το περιστατικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε μάλιστα ότι το είπε αστειευόμενος, καθώς εκεί που είχαν φτάσει τα πράγματα ήταν εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας, καθώς ο ίδιος βρισκόταν στην απέναντι πτέρυγα της Βουλής, μακριά από το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και όταν άκουσε κάποιον μέσα στο Κοινοβούλιο να αναφωνεί πρώτος τη φράση “Χάιλ Χίτλερ”, ανταπάντησε με την παραπάνω φράση.