Μήλον της έριδος το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Μήλος της έριδος αποτέλεσε για μία ακόμα φορά το το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, καθώς από το υπουργείο δικαιοσύνης διέρρεαν ότι οι επίμαχες ρυθμίσεις κατατέθηκαν αυτούσιες στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές όπως υποστήριζε το Μαξίμου.

Η γραμματεία της κυβέρνησης αντέδρασε άμεσα. Ο Τάκης Μπαλτάκος σε ανακοίνωσή του ανέφερε: “Τα νομοσχέδια δεν κατατίθενται στην Βουλή, αλλά στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, η οποία τα ελέγχει, με τη νομική της Υπηρεσία και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, για την διαπίστωση τυχόν νομικών ή άλλων ατελειών”.

Πληροφορίες που διέρρευσαν από το υπουργείο δικαιοσύνης, ανέφεραν ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παραδόθηκε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και ορίστηκε η 21η Μαΐου ως ημερομηνία αρχικής συζήτησης επ’ αυτού, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το νομοσχέδιο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, όπου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλεση, ενώ στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να συνταχθεί γι’ αυτό η κατά νόμο προβλεπόμενη έκθεση και στη συνέχεια να τεθεί ενώπιον των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου.