Βενιζέλος: Θετική για την Ελλάδα η έκθεση της Κομισιόν

Θετική χαρακτήρισε την έκθεση της Κομισιόν για την εφαρμογή του Προγράμματος Προσαρμογής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από συνάντηση που είχε με φορείς του τουρισμού, τονίζοντας πως η έκθεση διαπιστώνει τα επιτεύγματα της χώρας. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διεθνώς ο τρόπος με τον οποίο συζητείται το θέμα Ελλάδα έχει αλλάξει”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ακόμα πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές νωρίτερα απ'όσο νομίζουν ορισμένοι, όμως ξεκαθάρισε πως “το θέμα είναι να βγούμε με χαμηλό κόστος, με χαμηλά επιτόκια, γιατί με υψηλά επιτόκια δεν είναι δύσκολο να βγεις. Και διαμορφώνεται μέσα στην Ευρωζώνη το θεσμικό περιβάλλον που μας επιτρέπει να το πετύχουμε ακόμη και αυτό”.

Χαρακτήρισε μάλιστα “ανεύθυνο και επικίνδυνο” όποιον επιμένει να υποστηρίζει ότι υπάρχει Σχέδιο Β, μετά και την εμπειρία της Κύπρου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως “κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα όνειρα και τις αγωνίες των παιδιών” και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ τάχθηκε κατά της παρεμπόδισης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως είναι “η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας” και τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν για να διευκολυνθούν οι πολίτες άλλων χωρών που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα και να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της “ως αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη”.