Ως την Παρασκευή στη Βουλή το αντι-ρατσιστικό νομοσχέδιο

Tο νομοσχέδιο, που επιβάλει ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που δημόσια προκαλούν ρατσιστικού χαρακτήρα βιαιοπραγίες, είναι κατά βάση έτοιμο και ως την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

 Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, με εξαίρεση ενός κόμματος, πλέον είναι ώριμο να υπερασπιστεί νέες ρυθμίσεις που θα προβλέπουν μια νέα ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και  της ξενοφοβίας, τονίζει ο υπουργός  σε
συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Το 1979 ψηφίσαμε τον νόμο 729 που έγινε σταθερή αναφορά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για χρόνια ολόκληρα. Αυτοί οι νόμοι συμπληρώθηκαν και μεταγενέστερα, αλλά και με μια πρόσφατη διάταξη που φέραμε σε ένα νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά και άλλες διατάξεις. Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα από τη βουλή με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, που δεν μετείχε στην ψηφοφορία συνολικά για το νομοσχέδιο" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α. Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι πέραν από την αυστηροποίηση των ποινών,  με το νομοσχέδιο αναζητούνται λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συμπεριφορά βουλευτών κομμάτων, έτσι ώστε να είναι υψηλή η αποτελεσματική η λειτουργία του κοινοβουλίου, αλλά και να υπάρχουν και συνέπειες για όσους παραβιάζουν το νόμο.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Χρυσής Αυγής: "Η συγκυβέρνηση της υποταγής και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού θεσπίζει άθλιους νόμους για να περιορίσει τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος. Προστίθεται δε ότι "Δεν μας συγχωρούν ότι είμαστε η φωνή της Αλήθειας ενάντια στο σύστημα της απάτης, της κλεπτοκρατίας και της προδοσίας", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε άλλο κομμάτι της, αναφέρεται: "Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων, που καθημερινά ληστεύονται και δολοφονούνται από ξένους εγκληματίες".