Λαμπάδες, συμβολισμοί και στο βάθος… αισιοδοξία

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλαν στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τον εορτασμό της Ανάστασης, υπογραμμίζοντας τους συμβολισμούς της Ανάστασης σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

"Ας κρατήσει ο καθένας μέσα του, στην καρδιά του, μια αναμμένη λαμπάδα που να συμβολίζει την προσδοκία για την Ανάσταση και της πατρίδας μας και την αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού λαού. Χριστός Ανέστη", ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έκανε Ανάσταση στο Ναύπλιο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από το στρατιωτικό φυλάκιο του ακριτικού χωριού Δριμάδες Πωγωνίου όπου βρέθηκε τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι μεγάλη και κρύβει ένα σημαντικό μήνυμα: “Ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε, λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε για να σώσει τον άνθρωπο, να σώσει όλους εμάς. Και το μήνυμα είναι για εμάς, αυτή τη στιγμή, να δείξουμε την υπομονή, το θάρρος και την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τα δικά πάθη. Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας , αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει ότι είναι μια πηγή  στην οποία επιστρέφουμε για να αντλήσουμε δύναμη  και αισιοδοξία. "Η πεποίθηση  ότι όλα είναι δυνατά αν τα πιστέψεις , μας προτρέπει να είμαστε ενωμένοι, δημιουργικοί, θετικοί, παρά τίς δυσκολίες", σημειώνει ο κ. Βενιζέλος και υπογραμμίζει: "Η Ανάσταση της χώρας μας βρίσκεται  στα δικά μας χέρια".

Σε δηλώσεις του από την ακριτική Γαύδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση, όμως για την Ελλάδα ο γολγοθάς του μνημονίου είναι μία συνεχής σταύρωση χωρίς ανάσταση, τονίζοντας πως η ανάσταση θα έρθει "όταν νικήσουμε το φόβο και ανατρέψουμε το μνημόνιο". Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και αντίστασης, σημειώνοντας πως "η ανάσταση για τους λαούς της Ευρώπης θα έρθει από το Νότο, από τους συντονισμένους αγώνες των λαών του Νότου".

“Ο ελληνικός λαός αφού βίωσε το Θείο Δράμα και την κορύφωσή του, την Σταύρωση του Κυρίου εορτάζει την Ανάσταση”, αναφέρει στο αναστάσιμο μήνυμά του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. “Η μάχη του καλού με το κακό έληξε με νικητή το καλό, το φως νίκησε το σκοτάδι, η ζωή νίκησε τον θάνατο”, σημειώνει ο κ. Καμμένος, και συνεχίζει: “Ας το θυμούνται όσοι απεργάζονται δεινά για τον ελληνικό λαό, ας παίρνουν κουράγιο τα θύματα του μνημονίου. Εύχομαι Καλό Πάσχα με την ελπίδα η θυσία του Ιησού και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να δώσουν δύναμη στους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες”.