Συνεργασία με τους ελεγκτές πριν το πόρισμα ζητά ο Βενιζέλος

Το θέμα της “μαύρης τρύπας” στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε, όπως ήταν αναμενόμενο, στη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά της παράταξης καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση και, σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Βενιζέλου, πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιρειών που έχουν κληθεί να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές, ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του, και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Άλλο αντικείμενο συζήτησης ήταν η πορεία της χώρας και της κυβέρνησης, καθώς και τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και ιδίως στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα, ενώ συζητήθηκαν ακόμα τα θέματα που συνδέονται με τη λίστα Λαγκάρντ και την κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας που θεωρούν στην Ιπποκράτους ότι οργάνωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, πηγές της Ιπποκράτους σχολιάζουν ότι ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012, “φωτογραφίζοντας” τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Τέλος, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην Πάτρα τις ημέρες του Πάσχα, οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τις εξελίξεις σε σχέση με τους οδικούς άξονες και ιδίως την Ολυμπία Οδό, που συμφώνησαν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί.