Σαμαράς: “Με τους νέους επιστήμονες θα ξεπεράσουμε την κρίση”

Συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας Nokia Siemens Networks είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με αντικείμενο την ενίσχυση της δραστηριότητας της εταιρείας στον ελλαδικό χώρο.

Ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η εταιρεία “όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, και αυτό είναι από μόνο του ένα θετικό νέο, αλλά ετοιμάζεται εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και εδραίωση της χώρας μας ως μιας περιοχής όπου πραγματικά το δικό μας παραγωγικό μοντέλο θα μπορεί να βοηθάει τέτοιους είδους μεγάλες εταιρίες, σημαντικές που παίζουν τον σύγχρονο ρόλο σήμερα στην παγκόσμια οικονομία”.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η συμφωνία αυτή αφορά ιδιαίτερα τους νέους Έλληνες επιστήμονες, οι περισσότεροι εκ των οποίων όπως επεσήμανε βρίσκονται στην ανεργία. “Σ' αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά ακουμπάμε, στηριζόμαστε. Σε αυτούς και τις ικανότητες τους βεβαίως επενδύουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Με επενδύσεις που αξιοποιούν όπως αυτή. Ακριβώς με αυτούς τους νέους επιστήμονες, με αυτές τις επενδύσεις, θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση”, σημείωσε.

“Σήμερα είναι μια ακόμα σημαντική μέρα για να καταλάβει και ο κόσμος όλος, αλλά και ο ελληνικός λαός, ότι προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.