Ενδοκυβερνητικές τριβές προκάλεσε η πρόθεση της κυβέρνησης να απομακρύνει τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια.
Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία ζήτησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, χωρίς πάντως να έχει γίνει ακόμα επισήμως γνωστός ο λόγος αν και η εφημερίδα "Δημοκρατία" της Δευτέρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Κικίλια, υποστηρίζοντας ότι προχωρά σε κομματικές προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες.
"Αντί να στηριχθούν οι επιχειρήσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ο εκλεκτός του Βενιζέλου, διοικητής του οργανισμού, μοιράζει εκατομμύρια σε δήμους για πεντάμηνες συμβάσεις με κομματικά κριτήρια" έγραφε η εφημερίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει πρόβλημα συνεργασίας με τον διοικητή.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Κικίλιας θα αντικατασταθεί άμεσα.
Ο κ. Κικίλιας ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία στηρίχθηκε και από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ υπέρ της τοποθέτησής του στον Οργανισμό είχαν ταχθεί και οι κοινωνικοί εταίροι.
Η πρόθεση της κυβέρνησης να τον οδηγήσει στην έξοδο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη ΔΗΜΑΡ και από το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη και του εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, ενώ υπήρξε επικοινωνία με τη ΔΗΜΑΡ για να χαραχθεί κοινή γραμμή.
Ο Φ. Κουβέλης που ήταν στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε και εξουσιοδότησε στελέχη της ΔΗΜΑΡ να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια τους.
Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε επισήμως το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για "παραπλανητικές εντυπώσεις" που "υπονομεύουν την προσπάθεια να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της ανεργίας".
Και καταλήγει: "Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως "ρουσφέτι". Ντροπή τους!".
Όπως γράφει το 'Έθνος", τελικά η κυβέρνηση υποχώρησε και έκανε πίσω στην απομάκρυνση Κικίλια.