Μανιτάκης: Δεν ανέλαβα εγώ την ευθύνη των απολύσεων…

"Δεν την ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη, την ανέλαβαν οι τρεις αρχηγοί και η κυβέρνηση συλλογικά. Αν αποτύχουμε, όλοι θα χρεωθούμε την αποτυχία και κανείς δεν πρόκειται να γλιτώσει" τόνισε ο κ. Αντ. Μανιτάκης μιλώντας στους "Νέους Φακέλους" του ΣΚΑΪ.

"Χρειαζόμαστε ομοψυχία και εθνική συνεννόηση, να μη ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλον", απάντησε σε σχετικό ερώτημα, ενώ δεν αρνήθηκε πως ήδη τους τελευταίους μήνες υπήρξαν αντιδράσεις από υπουργούς στο σχέδιό του, αλλά "αυτές απορροφήθηκαν", όπως τόνισε, επειδή λειτούργησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ευθύνη του πρωθυπουργού.

Ως προς τις συμφωνηθείσες με την τρόικα 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ώς το 2014, ο κ. Μανιτάκης ξεκαθάρισε ότι μεγάλος αριθμός θα προέλθει από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων. Σημείωσε ότι η αξιολόγηση θα ξεκινήσει από τους οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου οι οποίοι, όπως είπε, "είναι αμφίβολο αν είναι χρήσιμοι ή αναγκαίοι και, δεύτερον, οι προσλήψεις που έχουν γίνει, σε σχέση με τις άλλες προσλήψεις του Δημοσίου, δεν έχουν γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια". Απαντώντας σε ερώτηση για την εναλλακτική της εθελουσίας που θα έχουν όσοι κριθούν πλεονάζοντες ή ανεπαρκείς, διευκρίνισε ότι θα ισχύσει ό,τι και στον ιδιωτικό τομέα.