“Η ΔΗΜΑΡ έχει εξελιχθεί στο αποσμητικό μιας μνημονιακής πολιτικής”

Μια νέα “πλατεία Κλαυθμώνος”, λόγω των επικείμενων απολύσεων στο Δημόσιο, προβλέπει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Τι εγγυάται ότι τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι δίκαια και αξιοκρατικά και όχι κριτήρια πελατειακής και κομματικής σκοπιμότητας;”, διερωτάται ο κ. Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο Μανιτάκη, που υποτίθεται ότι ήταν “κόκκινη γραμμή” της ΔΗΜΑΡ και απέκλειε το ενδεχόμενο απολύσεων, εγκαταλείφθηκε.

Στη ΔΗΜΑΡ, εξάλλου, ο κ. Παπαδημούλης ασκεί δριμύτατη κριτική, υποστηρίζοντας ότι “έχει εξελιχθεί στο αποσμητικό μιας σκληρά μνημονιακής νεοφιλελεύθερης πολιτικής” και έχει μετατοπιστεί πολύ προς τα δεξιά. “Για να ανοίξουν δρόμοι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ απαιτείται ως προϋπόθεση ο απεγκλωβισμός της ΔΗΜΑΡ από μία δύναμη στήριξης των σκληρών μνημονιακών πολιτικών”, τονίζει ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας: “Αλλά δυστυχώς βλέπω τη ΔΗΜΑΡ να δένεται όλο και πιο σφικτά στο κατάρτι της κυβέρνησης Σαμαρά μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο”.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι “σε όλα τα επίμαχα θέματα έγινε αυτό που ήθελε η τρόικα”, ενώ για την εκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα ως γενικού γραμματέα του ΚΚΕ σημειώνει πως “μέχρι τώρα όσα έχει πει δημόσια εμφανίζεται ως απόλυτα πιστός συνεχιστής της γραμμής Παπαρήγα, αλλά νομίζω ότι το σωστότερο είναι να αφήσουμε το χρόνο να δείξει το δείγμα γραφής του νέου ηγέτη του ΚΚΕ”.

“Ο κόσμος της Αριστεράς θέλει ενότητα της Αριστεράς, θέλει διάλογο και δημιουργική συνύπαρξη ανάμεσα στις διαφορετικές δυνάμεις, παρά τις διαφορές που έχουμε ή τουλάχιστον κοινή δράση”, καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης