Περνάει στην επίθεση ο Σαμαράς

Στροφή στην ανάπτυξη ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά στο χθεσινό του διάγγελμα, ο οποίος εμφανώς ανακουφισμένος από την ολοκλήρωση του "μπρα ντε φερ" με την τρόικα, βλέπει την ευκαιρία να κάνει την αντεπίθεση του.

Σύμφωνα με "Τα Νέα" στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για νέα αφετηρία στην οποία οδηγεί ο απεγκλωβισμός από την παρατεταμένη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Προαναγγέλλουν μάλιστα κινήσεις στο επενδυτικό πεδίο. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του πρωθυπουργού ότι τώρα "δεν παλεύουμε μέσα στα ερείπια".

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ουσιαστικά το τέλος της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση των δόσεων των 8,8 δισ. ευρώ μέχρι τον Μάιο.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός πως  πρώτη φορά το δημοσιονομικό κενό καλύφθηκε χωρίς πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αν και παρά τα όσα ανέφερε ο έκτακτος φόρος που είχε επιβληθεί μέσω της ΔΕΗ, πήρε πιο μόνιμο χαρακτήρα ή τουλάχιστον παράταση...

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι τον Ιούνιο θα εξεταστεί η μείωση στον ΦΠΑ στην εστίαση καθώς επίσης ότι ξεκινούν άμεσα προγράμματα για την ανακούφιση των χρόνια ανέργων και των οικογενειών χωρίς εργαζόμενο με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα συνοδεύθηκε με φήμες ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό , αλλά ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς θέλει να τον αποφύγει τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο της ΝΔ τον Ιούνιο για να μην υπάρξουν αλλαγές στις εσωκομματικές ισορροπίες.