Οικολόγοι Πράσινοι: Ο Μεϊμαράκης να αποκαταστήσει το κύρος της Βουλής

Σαφείς εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή τις δύο τροπολογίες για τα “θαλασσοδάνεια” και τα “φακελάκια”, καλώντας τον να θωρακίσει το Κοινοβούλιο από κάθε άλλη αντίστοιχη παρέμβαση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι σχολιάζουν:

“Μέσα σε μια εβδομάδα, δύο φορές η ελληνική Βουλή επικαλούμενη 'περιπτώσεις' επιχείρησε να υποκαταστήσει τη δικαστική εξουσία παρεκτρεπόμενη από το ρόλο της.

Την πρώτη, με την (ν)τροπολογία για το 'ανεύθυνο' πράξεων τραπεζικών στελεχών και οικονομικά υπεύθυνων κομμάτων, στη σύναψη 'θαλασσοδανείων'. Τη δεύτερη, με την 'ευγνωμοσύνη' που μπορεί να χαρακτηρίζει κάποια φακελάκια, αποκλειστικά και μόνο για μια επαγγελματική ομάδα (τους γιατρούς).

Βασικός ρόλος του Κοινοβουλίου είναι να νομοθετεί και όχι ως ...δικολάβος να 'περιπτωσιολογεί'. Και όταν συμβαίνει το δεύτερο, υπεύθυνος για να αποτρέψει καίρια θεσμική εκτροπή είναι ο Πρόεδρος της Βουλής.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε τον κ. Μεϊμαράκη να δώσει σαφείς εξηγήσεις και όχι να κρύβεται πίσω από ενέργειες και παραλείψεις προεδρευόντων αντιπροέδρων σε συνεδριάσεις του Σώματος, για τις δυο τουλάχιστον αυτές περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Και φυσικά να θωρακίσει το Κοινοβούλιο από κάθε άλλη -φωτογραφική, εκπρόθεσμη ή άσχετη με το περιεχόμενο σχεδίων Νόμων- παρέμβαση, με τη συνδρομή ...πρόθυμων βουλευτών, σε αγαστή συμφωνία με υπουργούς”.