Παπαρήγα: Διαχώρισε εκ νέου το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ

"Το ΚΚΕ δεν κρύβει ότι ως πρωτοπόρο οργανωμένο τμήμα της εργατικής τάξης, έχει στρατηγικό σκοπό το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, την ανατροπή της αστικής εξουσίας και την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη", τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο 19ο συνέδριο του κόμματος.

Αναφερόμενη στην πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ ανέφερε πως εδράζεται "πάνω στην αντικειμενική αναγκαιότητα να προωθηθεί η ενότητα δράσης της εργατικής τάξης και η κοινή δράση της με τους μισοπρολετάριους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και τη φτωχή αγροτιά".

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι "απέβαλε πολύ γρήγορα υποσχέσεις και ριζοσπαστικά συνθήματα, αυτά που τον έκαναν δημοφιλή σε αριστερές, ριζοσπαστικές μάζες".

Διαχώρισε επίσης τη θέση του ΚΚΕ από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας. "Είναι", είπε, "άλλη η πρόταση του ΚΚΕ για διακυβέρνηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας και άλλη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς ή με κορμό την Αριστερά".

Επεσήμανε ακόμη ότι: "Όλα τα κόμματα μιλάνε για κλέφτες, διεφθαρμένους, και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο βλέπει ότι έχει πιθανότητα να κυβερνήσει, μιλάει για "κλεπτοκρατία", για καλούς και κακούς επιχειρηματίες, για κυβέρνηση της διαπλοκής, ώστε να απαλλαγεί από όποιες δεσμεύσεις ανέλαβε στις τελευταίες εκλογές ότι θα έπαιρνε μέτρα κατά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων".