ΝΔ: Το σχέδιο του Τσίπρα είναι να τρομοκρατήσει τους πολίτες

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στο ραδιόφωνο του Alpha.

“Στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει, για μία ακόμη φορά, τους Έλληνες καταθέτες, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Παπαδημούλη, απαιτεί απροκάλυπτα οι ελληνικές τράπεζες να δοθούν χάρισμα στους δανειστές!”, σχολιάζει το γραφείο Τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωσή του, παραθέτοντας την επίμαχη δήλωσή του: “Για εμάς, όποιος βάζει τα λεφτά, πρέπει να έχει και τα κλειδιά”.

Αναλυτικότερα, η συγκεκριμένη δήλωση έχει ως εξής: "Για εμάς, όποιος βάζει τα λεφτά, πρέπει να έχει και τα κλειδιά. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αφού οι τράπεζες λειτουργούν ουσιαστικά με δημόσιο χρήμα, πρέπει να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο -σε καμία περίπτωση κομματικό-, υπό την διοίκηση ικανών ανθρώπων που θα τις χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο ανάπτυξης και θα συμβάλλουν στον τερματισμό της ύφεσης και της έλλειψης ρευστότητας".

“Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάλαβαν πόσο κακό έκαναν στην Κύπρο! Το σχέδιο του κ. Τσίπρα είναι ένα: Να τρομοκρατήσει τους πολίτες, για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, ώστε να καταρρεύσει η οικονομία, για να μπορεί να πανηγυρίζει μετά πάνω στα ερείπια και να οδηγήσει τη χώρα στη αγαπημένη του δραχμή μήπως και προλάβει τον κ. Αλαβάνο. Αυτό δεν θα του το επιτρέψει ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση”, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Καταλήγοντας, η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει άμεσα εάν ταυτίζεται με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου. “Αν όχι, τότε η διαγραφή του κ. Παπαδημούλη είναι η μόνη έντιμη απάντηση”, συμπληρώνει.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

"Όσες γκάφες κι αν κάνουν, τα επικοινωνιακά φυντάνια της ΝΔ συνεχίζουν ακάθεκτα. Εδώ δεν μπορούν να κατανοήσουν τις καταστροφικές επιπτώσεις του μνημονίου, θα μπορέσουν άραγε να αντιληφθούν τη σημασία του δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος για την ανόρθωση της οικονομίας και την ανάπτυξη;".