“Με κορμό την Εθνική πρέπει να υπάρχει πυλώνας δημοσίου συμφέροντος”

Για όλα τα θέματα που αφορούν στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, συζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης που διήρκησε μία ώρα, ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι αυτή έγινε κατόπιν συνεννόησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, διότι -όπως σημείωσε- στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι πάντα να στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και να διευκολύνει με τις παρεμβάσεις του, "ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η διαδικασία αυτή, να αρθεί η αβεβαιότητα και να σταλεί το μήνυμα πως η Ελλάδα, μέσα σε μια αβέβαιη Ευρώπη, έχει πάρει οριστικά τον δρόμο της εξόδου από την κρίση".

Όσον αφορά στο θέμα των τραπεζών, ο κ. Βενιζέλος είπε πως "είναι σαφές" ότι το ζήτημα της συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank "δεν έχει λάβει την οριστική του απάντηση" και πως η οριστική απόφαση για τη συγχώνευση θα ληφθεί από το ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ανακεφαλαιοποίηση ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών, ανέφερε πως στόχος είναι ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα και υπογράμμισε ότι είναι σαφέστατο από κάθε άποψη ότι "οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες στο σύνολό τους". Τόνισε δε ότι ήταν εξίσου πολύ καθαρό και το μήνυμα του ίδιου ότι "με κορμό την Εθνική πρέπει να υπάρχει πάντα ένας πυλώνας δημοσίου συμφέροντος, που είναι σε πραγματική επαφή με τα συμφέροντα της χώρας".