Κεδίκογλου: Η τρόικα θα πει “Ναι” στο σχέδιο Μανιτάκη

"Είναι πειστικό το σχέδιο για την κινητικότητα, η τρόικα δεν επιμένει σε απολύσεις", τόνισε σχετικά με τη μείωση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: "Το νέο σχέδιο Μανιτάκη θεωρείται αξιόπιστο και πιστεύουμε ότι θα γίνει αποδεκτό". Είπε ακόμη ότι έχει γίνει καλή προετοιμασία και οι θέσεις είναι κοινές. Μάλιστα, τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η τρόικα θα δεχθεί το σχέδιο.

Το νέο χαράτσι ακινήτων μέσω ΔΕΗ

"Μόνο για φέτος, θα κρατήσουμε τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό μέσω ΔΕΗ", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με την είσπραξη του χαρατσιού για τα ακίνητα, που ονομάζεται πλέον Ενιαίος Φόρος. "Τη νέα χρονιά, θα έχει ολοκληρωθεί η διεύρυνση της φορολογητέας βάσης. Είναι νέος τρόπος ο τρόπος υπολογισμού", σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου και υπογράμμισε πως από τη νέα χρονιά θα αλλάξει ο τρόπος είσπραξης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση πηγαίνει στην τρόικα με μία ενιαία θέση και επανέλαβε ότι η μείωση θα είναι 10-15%.

"Στα μεγαλύτερης αξίας ακίνητα, η ποσοστιαία μείωση θα είναι μικρότερη", τόνισε μιλώντας στο Mega ο κ. Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι τα ραβασάκια μέσω της ΔΕΗ για το φόρο του 2013 θα ταχυδρομηθούν το φθινόπωρο. Πάντως, για τη φορολόγηση στα αγροτεμάχια, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τα στοιχεία στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών.

Σχετικά με το κλίμα έντασης και σύγκρουσης, που υπήρχε τις τελευταίες μέρες, ο κ. Κεδίκογλου είπε: "Υπήρχαν διαρροές, που δεν αποδίδονταν σε κανέναν. Δεν υπήρχε κλίμα έντασης".