Ανοίγει τη συζήτηση για το εάν η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον realfm 97,8 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και στο ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας των δύο κομμάτων, ενώ είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει πάση θυσία στο κοινό νόμισμα.
"Με τους Ανεξάρτητους Ελληνες έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Εχουμε πάρα πολλές συμπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία. Δεν έχουμε χαρτογραφήσει τα άλλα πεδία της πολιτικής. Δεν ξέρω, ας πούμε, για παράδειγμα αν συγκλίνουμε σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, προφανώς απ' ότι αντιλαμβάνομαι πρέπει να υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις. Συμφωνήσαμε να έχουμε κοινές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης απέναντι στον κυπριακό λαό και συμφωνήσαμε να έχουμε μια κοινή προσπάθεια στα ζητήματα των λειτουργιών του κοινοβουλίου στην κατεύθυνση της αναβάθμισής του. Τίποτα περισσότερα και τίποτα λιγότερο", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης ενώ στην επισήμανση ότι με το κόμμα του Πάνου Καμμένου υπάρχει μια ανοικτή συζήτηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: "Θα μπορούσε να του βάλει κανείς έναν τέτοιο τίτλο".
Στο ερώτημα ευρώ πάση θυσία ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είπε: "Σας απαντώ ευθέως. Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία να πάει από το 30% στο 40%; Να κλείσουν και άλλα νοσοκομεία, κι άλλες επιχειρήσεις; Να μεταναστεύσουν κι άλλοι νέοι άνθρωποι; Οχι λοιπόν. Σας απαντώ. Πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα. Προφανώς ούτε για το ευρώ".
Και πρόσθεσε: "Το ερώτημα αυτό είναι το ερώτημα που μπορεί να θέτει ο κ. Κεδίκογλου, η κ. Μέρκελ, για να μπορέσει με έναν εκβιαστικό τρόπο να περάσει την πολιτική της. Για μας το δίλημμα είναι αν θέλουμε μία Ευρώπη η οποία θα βασίζεται σε μία πολιτική η οποία θα διαλύει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, θα ανατρέπει το κοινωνικό στάτους όλων των προηγούμενων δεκαετιών, αν θέλουμε μια Ευρώπη της ύφεσης και της ακραίας λιτότητας ή όχι. Και η επιλογή μας είναι το δεύτερο. Θέλουμε μία Ευρώπη η οποία να έχει στον πυρήνα της την αλληλεγγύη των λαών, τη διεύρυνση της δημοκρατίας και μία ανάπτυξη που θα προστατεύει την εργασία και τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας. Αυτή είναι η επιλογή μας. Αλλά πάση θυσία, όχι μόνο για το ευρώ, για οτιδήποτε. Τι θα πει πάση θυσία; Και μόνο που ακούγεται αυτό το ερώτημα είναι ανατριχιαστικό".