Το “χαράτσι” φέρνει περιπέτειες για την κυβέρνηση

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η τρικομματική κυβέρνηση μετά την αποτυχία του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα, αλλά και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να πείσουν την τρόικα για το χαράτσι του 2013.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να γίνει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση μετά την μη συμφωνία με την τρόικα για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Έτσι μπορεί το δύσκολο έργο της ανακοίνωσης της παραμονής του χαρατσιού στα ακίνητα και τη νέα χρονιά να το ανέλαβε ο Γ. Στουρνάρας, ωστόσο το ζητούμενο είναι η στάση που θα κρατήσουν ο Ευ. Βενιζέλος – ο οποίος επέβαλλε το μέτρο – αλλά και ο Φώτης Κουβέλης που μέχρι χθες έλεγε σε όλους τους τόνους, ότι η ΔΗΜΑΡ δεν δέχεται να παραμείνει το χαράτσι.

Στο τραπέζι των τριών πολιτικών αρχηγών δεν αποκλείεται να βρεθεί και ο ανασχηματισμός, με τον Α. Μανιτάκη να είναι στη γωνία, αφού ουσιαστικά το μπλόκο δημιουργήθηκε για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Πάντως ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.