“Πυρά” Μαρκογιαννάκη κατά Κωνσταντοπούλου

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστου Μαρκογιαννάκη προκάλεσαν οι σημερινές αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.

“Ο ορισμός της κ. Κωνσταντοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλους της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έχει συγκεκριμένη στόχευση”, υποστηρίζει με γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Μαρκογιαννάκης, και εξηγεί: “Την δημιουργία εντάσεων, την παρέλκυση των εργασιών της Επιτροπής κα εν τέλει την απαξίωση του έργου της”.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής είχε έντονη λογομαχία με την κ. Κωνσταντοπούλου, με την πρωινή συνεδρίαση να διακόπτεται βίαια από τον Χρ. Μαρκογιαννάκη όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον αποκάλεσε χυδαίο επειδή, όπως η ίδια ισχυρίστηκε, τη διέκοπτε επίτηδες συνεχώς, μην αφήνοντάς την να ολοκληρώσει τις ερωτήσεις της προς τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη.

Αυτή την ώρα στην Προανακριτική Επιτροπή καταθέτει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.