Καταθέσεις “φωτιά” στην Προανακριτική από Καπελέρη και Βαξεβάνη

Την Πέμπτη αναμένεται η κατάθεση των κ.κ. Ιωάννη Καπελέρη και Κώστα Βαξεβάνη. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης θα κληθεί να καταθέσει στην προανακριτική Επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καπελέρης είναι ο άνθρωπος που είχε πάρει το "ραβασάκι" με τα 20 ονόματα μεγαλοκαταθετών της λίστας για να ελεγχθούν, από τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στο επίκεντρο της προανακριτικής Επιτροπής αναμένεται να βρεθεί και ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος είχε φέρει μέσα από το περιοδικό HOT DOC στο φως της δημοσιότητας τη λίστα Λαγκάρντ. Η κατάθεση του γνωστού δημοσιογράφου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο ίδιος έχει καθόλη τη διάρκεια της υπόθεσης κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για απόκρυψη της λίστας. Εκρηκτικό αναμένεται να είναι το κλίμα στην Προανακριτική, καθώς οι τόνοι της τελευταίες ημέρες έχουν ανέβει μεταξύ του Κ. Βαξεβάνη και του Άδωνι Γεωργιάδη, μέλους της Επιτροπής, μέσα από "πόλεμο" στο Twitter...  

Εν τω μεταξύ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αναζητούν τρόπους να υπερπηδήσουν την τρίμηνη καθυστέρηση που έφερε χθες στην επιφάνεια το ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα, κατόπιν αιτήματος της προανακριτικής, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος απάντησε ότι για να γίνει μία ενδελεχής έρευνα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι απέστειλαν υπόμνημα στη Βουλή, απαιτείται διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.