Το απόγευμα της Τρίτης (στις 18:00) αναμένεται τελικά να διεξαχθεί το πολυσυζητημένο τετ α τετ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας, με τα περισσότερα ζητήματα που έχουν τεθεί επί τάπητος από τους δανειστές να παραμένουν χωρίς σημείο επαφής των δύο πλευρών.
Μεγαλύτερο αγκάθι των διαπραγματεύσεων αποτελεί η μείωση του δημοσίου τομέα και οι απολύσεις που ζητά η τρόικα, με την κυβέρνηση να αντιτάσσει το σχέδιο Μανιτάκη για αποχωρήσεις.
Το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Πηγές του υπουργείου εκφράζουν αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.
Για την προετοιμασία του εδάφους, 4 υπουργοί συνάντησαν τους απεσταλμένους των δανειστών το απόγευμα της Δευτέρας. Ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των επικεφαλής της τρόικας, πραγματοποιήθηκε στις 7.30 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών.Στη σύσκεψη, από πλευράς κυβέρνησης, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, δήλωσε ότι δεν κλήθηκε να παραστεί - ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τεχνική συζήτηση που διεξήχθη, δεν απαιτούσε την παρουσία του.
Στα εκκρεμή ζητήματα περιλαμβάνονται ακόμα η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - οι δανειστές δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη τακτοποίηση α αυξήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των πιστωτικών ιδρυμάτων -, καθώς και ο ενιαίος φόρος ακινήτων, με την τρόικα να προτιμά τη λύση διατήρησης του χαρατσιού της ΔΕΗ και για φέτος, αμφισβητώντας ότι το οικονομικό επιτελείο θα πιάσει τα χρονοδιαγράμματα για να επιβληθεί από την τρέχουσα χρονιά το νέο τέλος.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα πριν τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 14-15 Μαρτίου.