Εν αναμονή του νέου ανοίγματος Τσίπρα στη ΝΔ

Θεαματικό άνοιγμα στην καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να κάνει σε λίγες ώρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην πολυσυζητημένη εκδήλωση του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Καραμανλής" με θέμα τη συμβολή και την παρακαταθήκη του ιδρυτή της ΝΔ στη σύγχρονη, ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στην ίδια εκδήλωση μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους κύριους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Βέβαια στην εκδήλωση θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φαίνεται να διατηρεί επαφές με τον κ. Τσίπρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να εκφωνήσει κάποιο λόγο. Αν αυτές επιβεβαιωθούν, ο κ. Καραμανλής θα παραμείνει ως ο μόνος ίσως Πρωθυπουργός που σχεδόν 3,5 χρόνια από τη στιγμή που καταψηφίστηκε απέφυγε οποιαδήποτε δημόσια δήλωση, πλην ελαχίστων. Μεταξύ αυτών μία επιστολή στην προανακριτική για το Βατοπέδι, δύο δηλώσεις στήριξης της ΝΔ ενόψει εκλογών οι προσυνεδριακές ομιλίες για την εκλογή του Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί για ακόμη μια φορά στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, αλλά και να αναφερθεί στη συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την αποκατάσταση της ΝΔ, θέλοντας να τονίσει τις διαφορές με τη σημερινή ηγεσία του κόμματος.