Οικολόγοι Πράσινοι: Ο Γ. Στουρνάρας αυτοδιαψεύδεται

“Ο κ. Στουρνάρας συνεχώς αυτοδιαψεύδεται”, σχολιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις πιέσεις που δέχεται το κυβερνητικό επιτελείο για απολύσεις στο Δημόσιο και μείωση του κατώτατου μισθού, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Θανάση Παπακωνσταντίνου, να καλεί την κυβέρνηση “να αφήσει τα μισόλογα”.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων αναφέρει τα εξής:

“Ο κ. Στουρνάρας πιεζόμενος από τη φορά των εξελίξεων αυτοδιαψεύδεται συνεχώς τον τελευταίο καιρό. Σήμερα βρίσκεται ενώπιον μιας κατάστασης για την οποία και ο ίδιος συνέβαλε καθοριστικά. Αντιμέτωπος πλέον με σαφείς πιέσεις για απολύσεις στο Δημόσιο, εκ νέου ψαλίδισμα στον κατώτατο μισθό και στα εξ αυτού υπολογιζόμενα κοινωνικά επιδόματα και νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, μια και η υστέρηση εσόδων αλλά και ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας καλά κρατούν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε σχετικά:

Είναι καιρός πλέον η τρικομματική κυβέρνηση να αφήσει τα μισόλογα και υπεύθυνα να ενημερώσει τους πολίτες για το πως θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των όσων συμφώνησε αλλά και πως θα ανοίξει συντονισμένα τη συζήτηση για ένα πραγματικό σχέδιο διεξόδου. Να αφήσει στην άκρη σχεδιασμούς του παρελθόντος, που ενώ συνέβαλαν καθοριστικά στο τωρινό αδιέξοδο (εξορύξεις, αυτοκινητόδρομοι, real estate), επανέρχονται σαν "μάννα εξ ουρανού" στο προσκήνιο. Η πραγματική οικονομία κατατρώει τις σάρκες της, τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα πληθαίνουν, οι φοροδιαφεύγοντες συνεχίζουν το πάρτι, ενώ ακόμα και μικρά βήματα κατ' επιταγή κοινοτικών νορμών που έγιναν στο παρελθόν σε πράσινους τομείς (ενεργειακοί στόχοι, ανάκτηση πρώτων υλών, διαχείριση προστατευμένων περιοχών), ακυρώνονται άμεσα ή και έμμεσα μέσω της γραφειοκρατίας”.