Παπαδημούλης: Δικαιούμαστε να λέμε ακροδεξιά τη Νέα Δημοκρατία

Την άποψή του ότι ο όρος “ακροδεξιά” ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όταν αναφέρεται στη σημερινή Νέα Δημοκρατία εξέφρασε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84” ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ερωτηθείς αν ο όρος “ακροδεξιά” είναι δόκιμος στο δημόσιο διάλογο και στην πολιτική αντιπαράθεση, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε καταφατικά. “Όταν περιγράφει πραγματικά περιστατικά και εικόνες, ναι. Δηλαδή μια ομάδα ανθρώπων με ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις παίζει σημαντικό ρόλο στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά. Το όνομα Φαήλος Κρανιδιώτης, ας πούμε, λέει πολλά”, εξήγησε.

Εξάλλου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά είναι πιο  δεξιά από εκείνη του Κώστα  Καραμανλή, του ανιψιού, στον οποίο κάναμε πολύ σκληρή αντιπολίτευση στα χρόνια 2004–2009. Και ακόμη πιο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία του ιδρυτή του κόμματος, μετά την μεταπολίτευση”.

Όσο για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία, ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για μία πρόταση που προβλέπει φόρους από όλους, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. “Περισσότερους φόρους από τα μεσαία, υψηλά και πολύ υψηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας και λιγότερους φόρους από μισθωτούς και συνταξιούχους. Περισσότερους άμεσους και λιγότερους έμμεσους φόρους”, τόνισε.

Επεσήμανε ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα θα καταργήσει το “χαράτσι και θα το αντικαταστήσει με ένα φόρο για τη μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία, που θα απαλλάσσει τη μικρομεσαία ιδιοκτησία. “Και μέχρι να φτιαχτεί αυτό, άμεσα, θα καταργήσουμε το χαράτσι για τους πολίτες πολύ χαμηλού εισοδήματος, οι οποίοι δεν μπορούν να το πληρώσουν”, πρόσθεσε.