Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων για την εκλογή των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης που συγκέντρωσε 1.158, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ανδρέας Σπυρόπουλος (712), Δημ. Ρέππας(677), Μιχ. Βουράκης(676), Γρ. Φελώνης (664), Αντ. Σαουλίδης (661), Κων.Μπελτέγρης (651), Κων.Πανταζής (647), Μιχ.Τζελέπης (639), Παν.Αλαμάνος (628) και Στυλ.Σπάθης (618).
Ο συνολικός αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα φτάνει κατ' ανώτατο όριο τα 180 μέλη, καθώς στα 130 μέλη που θα εκλεγούν θα προστεθούν αριστίνδην οι 28 βουλευτές του Κινήματος, εκείνοι που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου, αλλά δεν επανεξελέγησαν στις εκλογές του Ιουνίου, οι διατελέσαντες πρόεδροι του κόμματος, καθώς επίσης και πρόεδροι μεγάλων Τριτοβάθμιων Οργανώσεων. Στην πρόταση αυτή δεν περιλαμβάνονται οι ευρωβουλευτές.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα http://ekloges.anasystasipasok.gr/ .
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Μετά την ομόφωνη ουσιαστικά έγκριση από το Συνέδριό μας της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ που συνιστά ολοκληρωμένη, προοδευτική και υπεύθυνη πρόταση για την εθνική στρατηγική ανάκαμψης και οριστικής εξόδου από την κρίση, τα αποτελέσματα της διαδικασίας εκλογής των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ολοκληρώνουν την εικόνα της ενότητας, της ενεργοποίησης και της ανανέωσης της παράταξης. Ο μεγάλος αριθμός νέων στελεχών που εκλέγονται στην ΚΠΕ είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανανέωσης, ένας πολύ θετικός οιωνός για τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, της κεντροαριστεράς, της πολιτικής ζωής της χώρας.
Συγχαίρω θερμά όλα τα μέλη της νέας ΚΠΕ, είναι όλες και όλοι τους οι στενοί μου συνεργάτες στο δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα της ανασύστασης της παράταξης. Έχουμε τώρα μια απολύτως καθαρή αφετηρία: ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά. Το ΠΑΣΟΚ μετά το Συντακτικό του Συνέδριο, με αυτοσυνειδησία και αυτοπεποίθηση, θα λειτουργήσει ως πυλώνας της πολιτικής σταθερότητας επιδιώκοντας να θέσει όσο πιο έντονα γίνεται το πρόσημο της κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, της ανάπτυξης, αλλά και της αποτελεσματικότητας στην κυβερνητική πολιτική".