ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτα συγκεκριμένο δεν είχε να πει η κυβέρνηση για τους αγρότες

Την ικανοποίησή τους από την πορεία της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα προβλήματα των αγροτών, εξέφραζαν αργά χθες το βράδυ κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στελέχη από τη συζήτηση έγινε κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο Πρωθυπουργός και η τρικομματική Κυβέρνηση δεν είχαν τίποτε να απαντήσουν στους αγρότες, αφού δεν είχαν ποτέ ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής γεωργίας. Το μόνο που είχαν και έχουν είναι οι απαιτήσεις εταίρων και δανειστών για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές σε όλους τους τομείς. Οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού ότι όταν και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα ικανοποιήσει κάποια αιτήματα των αγροτών απλά επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής.

Από εκεί και μετά, ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και για την εμφάνιση του Α. Τσίπρα ο οποίος, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, είναι αναγκασμένος να δίνει τη μάχη μόνος του απέναντι στους τρεις της Συγκυβέρνησης και απέναντι στην πάγια τακτική της ΝΔ να διαστρεβλώνει τις θέσεις και τα λεγόμενα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας φυσικά την αρωγή των περισσότερων ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση, λένε, ήταν μία συζήτηση που πέρασε και το μόνο που έμεινε στον κόσμο ήταν τα συμπεράσματα που πρέπει να εξάγει από αυτή.

Σήμερα ο Α. Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί θα επισκεφθεί τη Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟΜΕΤ), θα συναντηθεί με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΜΕΤ και θα μιλήσει στη συγκέντρωση των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν αναλάβει μόνοι τους τη λειτουργία του εργοστασίου. Είναι, λένε στην Κουμουνδούρου, μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και παρακολουθεί, ελπίζοντας μέσα από αυτή να αναδειχθεί και ένα διαφορετικό μοντέλο χειρισμού μιας πολύ δύσκολης κατάστασης.

Το μεσημέρι ο Α. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στις 19:00 θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με θέμα: “Η Αριστερά απέναντι στην επίθεση που δέχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση” με το σχέδιο “Αθηνά”.