Μετωπική με Σαμαρά η νέα τακτική ΣΥΡΙΖΑ

Για εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση του Α. Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό προετοιμάζονται στην Κουμουνδούρου με αφορμή τη συζήτηση της Τρίτης, το απόγευμα στη Βουλή, για τα αγροτικά προβλήματα. Στην Κουμουνδούρου είναι σίγουροι ότι ο Πρωθυπουργός, πέρα από τα αγροτικά θέματα, θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία με αφορμή τις πρόσφατες συνεντεύξεις του Γ. Δραγασάκη και του Γ. Σταθάκη. Εδώ όμως όπως είπε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης, ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι «διαθέτει  το μαγικό ραβδί για να βελτιώσει και να αλλάξει την κατάσταση από τη μία μέρα στην άλλη». Και ειδικά από το σημείο που μέρα με τη μέρα τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα και η καταστροφή ανυπολόγιστη. Από εκεί και μετά η κριτική του Α. Τσίπρα θα επικεντρωθεί σε πέντε σημεία.

Πρώτον στις περίφημες επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν, σύμφωνα με τη Κυβέρνηση. Ο Α. Τσίπρας θα τις χαρακτηρίσει «πλιάτσικο» και θα αντιπαραβάλει ένα συνολικό σχέδιο στρατηγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Δεύτερον θα κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό για διαπλοκή και σχέσεις με παραδοσιακά τζάκια και προσπάθεια δημιουργίας νέων, ειδικά στο χώρο των ΜΜΕ, με την εμπλοκή και συμβούλων του. Τρίτον θα χαρακτηρίσει τη συγκυβέρνηση ως «Κυβέρνηση λάθους» και «κοινωνικής καταστροφής», λόγο της εμμονής στην αδιέξοδο πολιτική της ύφεσης και της λιτότητας. Τέταρτον, θα αναφερθεί στα  «πολλαπλά πρόσωπα» του Πρωθυπουργού, στη διγλωσσία του και στην απόσταση λόγων και έργων.  Πέμπτο και τελευταίο θα αναφερθεί στις δηλώσεις Δαμανάκη, μετά από τις δηλώσεις του κ. Μέργου που επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνο υπάρχει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, αλλά η Κυβέρνηση το γνωρίζει, το έχει υπογράψει και ψεύδεται.              

Πέραν αυτών οι συνεργάτες του Α. Τσίπρα περιμένουν μια από τα ίδια, όπως λένε χαρακτηριστικά, από την Πρωθυπουργική ομιλία. Θα εστιάσει στην οικονομία,  επιχειρώντας να εμφανίσει την κυβερνητική – μνημονιακή πολιτική ως τη μόνη επιλογή και φυσικά στη σημασία της προσέλκυσης επενδύσεων, τις οποίες θα παρουσιάσει ως τη μόνη διέξοδο από την κρίση και τη μόνη λύση για την ανεργία. Πρόκειται λένε για μια καταστροφική εμμονή στο ξεπούλημα, έναντι πινακίου φακής των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας η οποία συν τοις άλλοις καταστρέφει και κάθε μελλοντική δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και συνολικά της χώρας.