“Papandreou” και “Papakonstantinou” έψαχναν στη λίστα Λαγκάρντ

Απόλυτα επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του news.gr την περασμένη εβδομάδα για τα αρχεία, τα οποία φέρονται να αναζήτησαν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος στη λίστα Λαγκάρντ, οι πληροφορίες για τη χθεσινή κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή των πραγματογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ. που εξέτασαν το επίμαχο “στικάκι”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πραγματογνώμονες εξήγησαν ότι υπήρχε η δυνατότητα να γίνει αναζήτηση με λέξεις - κλειδιά και να ανοιχτούν τα 47, που περιείχε το ηλεκτρονικό αρχείο. Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, χρησιμοποίησε για την αναζήτηση τις λέξεις - κλειδιά, “George Papandreou”, “Papakonstantinou” και “Κοzani”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πραγματογνωμοσύνη της αρμόδιας επιτροπής της ΕΛ.ΑΣ., που έχει κατατεθεί στην Προανακριτική Επιτροπή, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και στοιχεία με τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές του λογαριασμού των 550 εκατ. δολλαρίων, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός φαίνεται να ανήκει σε Hedge Fund, με δικαιούχο τον ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπι Μιονί και διαχειρίστρια φέρεται να είναι η Μαρία Παντελή.

Οι δύο πραγματογνώμονες θα συνεχίσουν και σήμερα την κατάθεσή τους στην Προανακριτική Επιτροπή, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί η εξέταση με διαδικασίες-εξπρές των περίπου 43 στενών συνεργατών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με μοναδικό ερώτημα αν ήταν το πρόσωπο στο οποίο ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει ότι έδωσε προς φύλαξη, χωρίς να θυμάται σε ποιόν, το επίμαχο cd, που είχε σταλεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.