Στήριξη, επενδύσεις και φρεγάτες στις βαλίτσες του Ολάντ

Στήριξη στις προσπάθειες της Ελλάδα αναμένεται να προσφέρει ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Φρανσουά Ολάντ στο ταξίδι "αστραπή" που πραγματοποιεί στην Αθήνα. Ο γάλλος πρόεδρος αφίχθη λίγο μετά τις 11:15 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου τον υποδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Οι δύο άνδρες έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση.

Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του Έλληνα πρωθυπουργού και συγκεκριμένα για την περιπέτεια που είχε με το δεξί του μάτι.

Οι υπουργοί που υποδέχτηκαν τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Ολγα Κεφαλογιάννη, Αντώνης Μανιτάκης, ο Π. Παναγιωτόπουλος και Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Ολάντ θα μείνει στην ελληνική πρωτεύουσα για έξι ώρες και σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει τελετή επίσημης υποδοχής του Γάλλου ηγέτη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα βρεθεί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 12.00 το μεσημέρι θα έχει με τον υψηλό προσκεκλημένο κατ΄ ιδίαν συνάντηση, μετά την οποία θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στο γεύμα που θα ακολουθήσει έχουν κληθεί να παρακαθίσουν και οι αρχηγοί των συγκυβερνώντων κομμάτων κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, ενώ στη συνέχεια ο Γάλλος Πρόεδρος θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Ολάντ πάντως δεν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη του προς τη χώρα μας, ενώ ήδη κάλεσε εταιρείες της χώρας του να επενδύσουν την Ελλάδα.

Στις 16.00, οι κύριοι Ολάντ  και Σαμαράς θα συναντήσουν στο ξενοδοχείο Hilton εκπροσώπους της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής και στη διάρκεια της θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδος-Γαλλίας.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν 120 από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες από τη Γαλλία και την Ελλάδα και προσδοκάται να προετοιμαστεί το έδαφος για σημαντικές συνεργασίες και επενδύσεις.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι από γαλλικής πλευράς θα τεθεί θέμα παραγγελίας από τη χώρα μας φρεγατών τύπου FREMM, που και κατά το παρελθόν είχε συζητηθεί ως ενδεχόμενο.

Παρακολουθήστε  live εδώ την επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του Γάλλου προέδρου