Ψηφίζεται τη Δευτέρα στη Βουλή το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 -2016. Η ψήφιση του προγράμματος είναι βασικό προαπαιτούμενο για τη λήψη της δόσης του Φεβρουαρίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, το νέο Μνημόνιο προβλέπει την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου που είχε παρουσιασθεί τον Οκτώβριο 2012 µε την εισαγωγή ανώτατων ορίων δαπανών για τους υποτομείς της Γενικής Κυβέρνησης (τουλάχιστον στην Κεντρική Κυβέρνηση και στον τομέα της υγείας) για μια τριετή περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ορθή εκτέλεση του προγράμματος.
Έτσι, η Κυβέρνηση προχώρησε στην επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής εισάγοντας ανώτατα όρια δαπανών, τόσο µε τον μερικό επαναϋπολογισμό των αποδόσεων ορισμένων -ήδη συμφωνηθέντων - μέτρων δηµοσιονοµικής προσαρμογής, όσο και µε την εναρμόνιση µε τις επιπτώσεις των δράσεων που αποφασίστηκαν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για την περίοδο 2013 - 2016.
Πάντως, αν και η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει την έγκριση των επικεφαλής της τρόικας που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στις αρχές του επόμενου μήνα. Στο επίκεντρο του ελέγχου των κ.κ. Π. Τόμσεν (ΔΝΤ), Κ. Μαζούχ (ΕΚΤ) και Μ. Μορς (ΕΕ) θα βρεθούν οι στόχοι για την διαθεσιμότητα - κινητικότητα τουλάχιστον 25.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο, το πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και η πορεία των φορολογικών εσόδων.