Μαρκογιαννάκης: Δε θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ

“Δε θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ”, υποστήριξε σήμερα μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της αρμόδιας Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εκτιμώντας πως όποιος την εξαφάνισε είχε κάτι σοβαρό να κρύψει.

“Δε θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ, ήρθε ως μάρτυς ο Σφακιανάκης στην προανακριτική και είπε ότι το πρωτότυπο από τη Γαλλία δεν μπορούσε να το αλλοιώσει κανείς, αυτός που το εξαφάνισε ήθελε κάτι σοβαρό να κρύψει γι’ αυτό δεν εμφανίζεται, το πρόβλημα ίσως είναι μεγαλύτερο από τα τρία ονόματα που έχουν βγει μέσα από τη λίστα”, σχολίασε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής ξεκαθάρισε πως “Όταν έχω λογαριασμό 550 εκατ. δολάρια έχω την υποχρέωση να τον κάνω κόσκινο” και “θα ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος”, υπογραμμίζοντας: “Δεν προτίθεμαι να κάνω βήμα πίσω, πηγαίνω προς την κατεύθυνση που ήταν εκείνος ο οποίος κατέθεσε τα πρώτα χρήματα”.

Επεσήμανε ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση “κουκουλώματος”, εξηγώντας πως αν χρειαστεί για τις ανάγκες της αλήθειας η επιτροπή δε θα ολοκληρώσει τις εργασίες της στις 25 Μαρτίου, όπως προβλέπεται, αλλά θα πάρει παράταση.

Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία πολλές φορές έχει έρθει σε αντιπαράθεση στο πλαίσιο των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής, υποστήριξε πως “και αυτή την αλήθεια θέλει να βρει, απλώς ο καθένας έχει επιλέξει διαφορετικό δρόμο”, και εκτίμησε ότι προϊόντος του χρόνου οι εντάσεις αυτές θα καταλαγιάσουν.