Νέα ευτράπελα στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Μεταμεσονύχτια ανατροπή με πολλά ευτράπελα εκτυλίχθηκε στην προανακριτική της Βουλής που διερευνά τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με το Έθνος, φέρεται από τις καταθέσεις να προέκυψε διαφορά στη μορφή των αρχείων που είχε το αρχικό CD, το οποίο έλαβε από τους Γάλλους ο Γ. Παπακωνσταντίνου το 2010, σε σχέση με το νέο -πιστό αντίγραφο με το πρώτο κατά τις γαλλικές Αρχές- που ζήτησε και πήρε ο Γ. Στουρνάρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Αγγελόπουλος που κλήθηκε τότε από τον Γ. Παπακωνσταντίνου να επεξεργαστεί το αρχικό CD, ώστε να καταγράψει τα 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις αλλά και το συνολικό ποσό των καταθέσεων, περιέγραψε το αρχείο που ο ίδιος επεξεργάστηκε και φέρεται να προέκυψαν διαφορές με αυτό που έχει επίσης περιγράψει ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ Θ. Φλωράτος, ο οποίος είδε και παρέλαβε το νέο CD τον Δεκέμβριο.

Ζητήθηκε από τα μέλη της επιτροπής να έρθει ενώπιόν τους το νέο CD που περιέχεται στη δικογραφία, ώστε να το δείξουν στον μάρτυρα και να πει αν είναι ίδιο με το πρώτο CD που είχε επεξεργαστεί ο ίδιος.

Το CD, ωστόσο, ήταν κλειδωμένο μέσα σε χρηματοκιβώτιο και δεν μπορούσαν να βρουν τα κλειδιά. Τελικά, έπειτα από περίπου μία ώρα... αναζήτησης, το κλειδί βρέθηκε και αποφάσισαν -λόγω του περασμένου της ώρας- να σφραγιστεί το CD σε έναν φάκελο με τις υπογραφές των βουλευτών (για καλό και για κακό), ώστε να επανακληθεί ο μάρτυρας.

Ωστόσο, με όλα αυτά ξέχασαν να ενημερώσουν τον μάρτυρα ότι θα πρέπει να έρθει και πάλι το πρωί. Οταν το θυμήθηκαν όμως εκείνος τους είπε ότι δεν μπορεί να έρθει το πρωί, γιατί δίνει μια συνέντευξη για δουλειά, αφού είχε δηλώσει πως είναι άνεργος...