Σε διαθεσιμότητα και η σύζυγος του Α. Λοβέρδου

Κανονικά τίθεται σε διαθεσιμότητα η σύζυγος του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, Πηνελόπη Παπαϊωάννου, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το θέμα δημιουργήθηκε μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία απευθυνόμενη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατήγγειλε “εξαίρεση ημετέρων από τις λίστες διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων” και ζητούσε να μάθει με ποια δικαιολογητικά που προσκόμισαν υπάλληλοι κατέστη δυνατή η μη υπαγωγή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αν η σύζυγος του κ. Λοβέρδου εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα.

Στην έγγραφη απάντηση του, ο κ. Μανιτάκης παραθέτει τις ειδικές διατάξεις βάσει των οποίων είναι δυνατό να εξαιρούνται της διαθεσιμότητας υπάλληλοι, για να ενημερώσει τελικά τη βουλευτή ότι “η εν λόγω υπάλληλος που αναφέρεται στην ερώτηση τίθεται κανονικά σε διαθεσιμότητα με την από 21.1.2012 απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης”.