Στη σκιά των βίαιων επεισοδίων έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου συμμετείχαν και τρεις Βουλευτές του κόμματος μαζί με τα μέλη του ΠΑΜΕ , συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ το 9μελες άτυπο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση επισκιάστηκε από τα νέα δεδομένα στην αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση που εγκαινίασε επί της ουσίας η κίνηση του ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση σχολιάστηκε εκτενώς το γεγονός ότι πλέον στο κάδρο της Κυβέρνησης και στις αναφορές της περί "αριστερού εξτρεμισμού" μπαίνει για πρώτη φορά και ο Περισσός, ο οποίος μέχρι πρότινος τύγχανε, μια κάποια ανοχή.
Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στα στελεχη της μειοψηφίας να επαναφέρουν το θέμα της συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά που έγινε εντός της συνεδρίασης ότι η Κυβέρνηση στρέφεται πλέον ενάντια σε όλες τις αντιστεκόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και ότι ήρθε η στιγμή να αντιληφθούν όλοι ότι χρειάζεται κοινή δράση, συνεργασία και συμπαράταξη των αριστερων δυνάμεων.
Το τελευταίο βέβαια έρχεται μοιραία σε σύγκρουση με τα ανοίγματα Τσίπρα στο κέντρο. Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες ο Α. Τσίπρας έγινε αποδέκτης κυρίως από την πλευρά των Π. Λαφαζάνη και Α. Νταβανέλου διαφοροποιήσεων τόσο για τα ταξίδια σε Γερμανία και ΗΠΑ όσο και τη "στρογγυλοποίηση" θέσεων του κόμματος οι οποίες παρθήκαν μέσα από συλλογικές διαδικασίες.
Η κριτική εστιάστηκε στις αναφορές περί "βίαιας ωρίμανσης" του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ειπώθηκε ότι εκθέτουν το κόμμα και την προεκλογική του τακτική στην κατηγορία περί "ανωριμότητας" και οδηγούν στην δαιμονοποίηση κάθε ριζοσπαστικής φωνής, ενώ τέθηκε και το ερώτημα αν και κατά πόσο εξυπηρετείται η ανεξάρτητη, αριστερή, γραμμή από συναντήσεις με τον Σόιμπλε και τη "διακυβέρνηση" Ομπάμα;
Την ίδια ώρα δεν υπήρξε συμφωνία επί του κειμένου θέσεων που κατέθεσε ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας ενόψει και της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο όλες οι πλευρές θεωρούν ότι με κάποιες προσθήκες αυτό θα εγκριθεί κι έτσι στην Κεντρική Επιτροπή θα υπάρξει ένα κείμενο. Άλλωστε και τα στελέχη του Ρεύματος θεωρούν ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει μία ακόμη καταμέτρηση δυνάμεων και συσχετισμών στο εσωτερικό του κόμματος με αφορμή την κατάθεση δύο ξεχωριστών κειμένων. Η προοπτική αυτή απομακρύνεται μετά και τις χθεσινές εξελίξεις έξω από το γραφείο του υπουργού Εργασίας.