Αστυνομική βία εις βάρος βουλευτών του καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένα “όργιο κυβερνητικής καταστολής” καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο υπουργείο Εργασίας υπέστησαν αστυνομική βία δύο βουλευτές του κόμματος.

“Καταγγέλλουμε το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τη χρήση βίας, χημικών και προσαγωγών από τις αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και εργαζομένων στα πεντάμηνα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζει: “Ο κυβερνητικός αυταρχικός κατήφορος της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ασκηθεί αστυνομική βία και σε βάρος των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Καραγιαννίδη Χρήστου και Μπάρκα Κώστα, παρότι δήλωσαν την ιδιότητά τους, και του μέλους του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μάρκου Μπασιούκα”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ακόμα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αριστερά και το εργατικό κίνημα και ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Ήδη, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Δ. Στρατούλη και Α. Σταμπουλή και στελέχη του κόμματος, μετέβη στη ΓΑΔΑ και έκανε διάβημα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, με αυτό ακριβώς το αίτημα.

Μετά το διάβημα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε: “Η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις σημερινές συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την ωμή καταστολή σε βάρος συγκεντρώσεων εργατικών σωματείων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, που έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής επιστράτευσης απεργών και της απαγόρευσης απεργιών με δικαστικές αποφάσεις, επιχειρεί να υποτάξει το εργατικό κίνημα και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους. Οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και η κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς μπορούν να βάλουν ένα ισχυρό φραγμό στις εφαρμοζόμενες πραξικοπηματικές, αυταρχικές και βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και να εμπνεύσουν νέους νικηφόρους αγώνες του λαού μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών στη ΓΑΔΑ”.