Βενιζέλος: Διάλογος και λύσεις αντί για κινητοποιήσεις

Την ανάγκη για έναν παραγωγικό διάλογο, αντί για μαζικές κινητοποιήσεις, επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής του με εκπροσώπους των αγροτών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και δεσμεύθηκε ότι στην επόμενη συνάντησή του με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση θα θέσει το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μία συνάντηση σε θετικό κλίμα, υπενθυμίζοντας ότι ο αγροτικός κόσμος “έχει ιστορικούς αλλά και ζωντανούς δεσμούς” με το ΠΑΣΟΚ και επισημαίνοντας ότι “δε θέλουμε απλά και μόνο να στηρίξουμε τον Έλληνα αγρότη, τον Έλληνα κτηνοτρόφο, τον Έλληνα παραγωγό, αλλά θέλουμε να πείσουμε νέους ανθρώπους να φύγουν από τις πόλεις και να ξαναπάνε στην ύπαιθρο, στην αγροτική παραγωγή”, όπου, όπως υποστήριξε, υπάρχει κοίτασμα απασχόλησης και δυνατότητα παραγωγής εθνικού πλούτου.

Για τα προβλήματα των αγροτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι “υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα χωρίς δημοσιονομικό κόστος, αρκεί να υπάρχει βούληση και καλή πίστη”, και άλλα θέματα που θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο ενός μεγάλου εθνικού διαλόγου για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.

“Στην πρώτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στη συνάντησή μου με τον κ. Σαμαρά και με τον κ. Κουβέλη, θα θέσω το ζήτημα και θα παρακαλέσω να είναι παρόντες και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί [...], ώστε η πολιτεία να δώσει άμεση, αξιόπιστη λύση στα θέματα που μπορεί και να ανοίξει το διάλογο για τα θέματα στα οποία πρέπει να υπάρχει μια ωρίμανση”, δεσμεύτηκε ο Ευ. Βενιζέλος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν συζητήθηκε το κλείσιμο των εθνικών δρόμων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: “Πάγια αρχή μας είναι ότι καμία κινητοποίηση δεν μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο. Και όπως είχαμε μια θετική εξέλιξη στο ζήτημα των μέσων μαζικής μεταφοράς, έτσι πιστεύουμε ότι η ωριμότητα, η πολιτική και κοινωνική ωριμότητα του αγροτικού κόσμου και των εκπροσώπων του, θα βοηθήσει να μην υπάρχει ταλαιπωρία των πολιτών, ταλαιπωρία της κοινωνίας, των τοπικών κοινωνιών. Πιστεύουμε ότι αντί να έχουμε κινητοποιήσεις, θα έχουμε διάλογο και λύσεις”.