Για υποκρισία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία

Για υποκρισία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του κόμματος, στην οποία επισημαίνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγει να μιλήσει για την ουσία των λεγομένων του βουλευτή του, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου.

Στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποκρύπτει με τη σειρά του αρκετά από τα λεγόμενα του κ. Διαμαντόπουλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“1ον: Tην αναφορά του βουλευτή του στο Mall.
2ον: Τη στοχοποίηση επιχειρηματιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες”.
3ον: Τη, δήθεν, αθώα αναφορά στη χρήση όπλων.
4ον: Τους χαρακτηρισμούς του περί ανομίας της εκλεγμένης Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου και “νομιμότητας” της “Βίλας Αμαλία”.
5ον: Το κάλεσμά του στους συντρόφους του για ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης στους δρόμους.
Περιμένουμε ξεκάθαρη καταδίκη για όλα τα παραπάνω”.

Παρατίθεται επίσης ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα left.gr (http://www.left.gr/article.php?id=19058), στο οποίο “στοχοποιούνται ευθέως και με φωτογραφίες δημοσιογράφοι”, όπως αναφέρεται, καθώς και το πλήρες βίντεο με ολόκληρη την επίμαχη ομιλία του κ. Διαμαντόπουλου.

Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε άμεσα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας: “Οι πλαστογράφοι επανέρχονται με ένα νέο ακροδεξιό παραλήρημα στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνεχίζοντας στο δρόμο της στρατηγικής της έντασης και του διχασμού. Θα περιμέναμε μετά το χτεσινό τους φιάσκο να είναι πιο προσεκτικοί. Αυτοί, όμως, συνεχίζουν στο δρόμο της λάσπης. Αλλά δεν είναι απλώς γελοίοι και ψεύτες, είναι και επικίνδυνοι. Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία”.

Στο θέμα επανήλθε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με νέα ανακοίνωση, ανταπαντώντας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού μας έχει συνηθίσει σε ακραίους χαρακτηρισμούς και πρακτικές. Ας παραδειγματιστεί τουλάχιστον από τον ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού που πασχίζει να φανεί διαφορετικός. Για την ταμπακέρα και πάλι καμία κουβέντα".